Ett aktivt utomhusliv

För den som vill uppehålla sig ute i naturen på sin fritid och inte sitta hemma och uggla i soffan finns massa utomhusaktiviteter att välja mellan. Vad sägs om vandringar, löpning, kallbad, klättring eller sportfiske? För att hitta något som passar just dig kan du utgår från vad du gillar att göra och har intresse för. Då lär du också fortsätta med aktiviteten framöver och din eventuella utrustning för aktiviteten är inte köpt i onödan.

Markbunden

Vad föredrar du? Att vandra är nog den enklaste utomhusaktiviteten eftersom det inte krävs någon förkunskap och inte så mycket utrustning. Det enda du behöver är bra kläder som passar för alla väder samt en bra vandringskänga eller sko. Och det du behöver kunna är att gå långt i terräng. Det är också lätt att göra med hela familjen då ingen förkunskap krävs, bara uthållighet.

Bergsvägg

För den som vill göra något med mer adrenalin kan klättring vara något att prova på. Det går att öva inomhus på någon av de alla klättringsanläggningar runt om i Sverige för att sedan ta dig ut i naturen och klättra rå riktiga berg. Här behöver man inhandla betydligt mer utrustning och inte av det billiga slaget heller.