Fiska och övernatta i skog och mark

fisketur i skogen

Något som är bland det roligaste vi vet här på Leos Jakt & Fiske, när man hittar en bra lucka i vardagen, är att dra ut på en lite längre fisketur i skog och mark. Detta kan man antingen göra med en eller flera vänner, eller helt själv. En tur av denna typ ger en massvis med tid för härligt fiske, eftertanke och ett bra tillfälle för välbehövlig avkoppling, under några fantastiska dagar i skogen.

I Sverige är vi fiskeentusiaster oerhört privilegierade om man jämför med många andra delar av världen. Här kan vi enkelt packa in vår fiskeutrustning, tält och vandringsryggsäck i bilen, för att bara någon timme senare vara på plats djupt inne i skogen vid någon mysig sjö, eller annat vattendrag, där det finns gott om fisk att kroka upp. Oftast behöver man inte ens göra någon speciell research när det kommer till vart det finns fina fiskevatten, utan det räcker helt enkelt att parkera bilen på någon lämplig plats, för att sedan bara vandra in i skogen. Det finns dock en del förberedelser som kan vara bra att göra inför en längre vistelse i skogen, helst om man inte är så van denna företeelse.

För den som ska ge sig ut på sin allra första fisketur där du tänkt övernatt genom att tälta i skogen, åtminstone en eller flera dagar, rekommenderar vi följande:

  • Se till att packa med nog med mat för att kunna överleva om det skulle vara så att din fiskelycka sviker dig. Tänk dock på att packa sådant som inte tar en massa onödig plats eller som inte innehåller särskilt mycket energi eller näring. Det är ingenting du vill gå och bära runt på i onödan, det är någonting som vi redan nu kan lova dig.
  • Packa ner extra av sådant som du plötsligt inte vill bli utan rent fiskemässigt, exempelvis en extra rulle eller liknande. Det finns ingenting som är så tråkigt som att inse att man måste bege sig tillbaka till civilisationen i förtid, bara för att man haft otur och man antingen tappar eller haft sönder delar utav fiskeutrustningen.
  • Glöm inte skithuspappret. Även fast det finns både löv och annat som du kan torka stjärten med i skogen, så är det kanske någonting som man gärna undviker om man inte måste.
  • Kvällarna kan bli långa och då det inte kanske vill fiska precis hela tiden,  så kan det vara bra att ta med sig någonting att fördriva tiden med. En bra bok eller några gratissnurr på något mobilcasino är inte alls dumma alternativ, men det finns självfallet mycket annat som också kan passa.
  • Var dessutom noga med att alltid ta med verktyg för att enkelt kunna göra upp en eld. Vi är medvetna om att du kan klara detta helt utan några medtagna hjälpmedel, men vi anser att det samtidigt är onödigt att leka macho i onödan, när det är såpass mycket enklare att ta med ett elddon, än att tampas med att gnugga en blöt träpinne mot ett blött vedträ.. Eld ger en dessutom så mycket som man mest troligt inte vill vara utan. Både värme, någonstans att laga ditt käk, ett ställe där du kan torka dina kläder, samt avkoppling och underhållning i ett!