Fisketur i Höga Kusten

Världsarvet Höga Kusten bjuder på mycket vackert och roligt. Naturen är storslagen och en dragningskraft som lockar många från hela världen att komma på besök. Vi tänkte ta tillfället i akt att tipsa om fisket i Höga Kusten och hur du kan få ut det mesta av din fiskeresa, även när du inte står vid strandkanten eller i båten.

För dig som nyss har fått ett fiskeintresse kan det vara roligt att åka ut med någon som har mer erfarenhet. Fiske är en konstform, det tar tid att lära sig knepen och veta vilken utrustning du ska använda på olika vatten, djup och arter. Inom Höga Kusten finns det flera olika fiskeguider att boka in. Många utgår från Härnösand eller Docksta och kan ta upp till 4-5 personer i en båt. Vill du fiska med hela familjen kan alla bli fiskeproffs samtidigt medan ni får en dag på sjön.

I Höga Kusten finns det många sjöar som har skapats av den otroligt landhöjningen som pågått sedan senaste istiden. Det ger dig ett utmärkt tillfälle att fiska havsöring likaväl som sötvattenfiskar, utan att behöva göra mer än att ta en promenad.

Mellan fiskestunderna finns det mycket att göra i området. Befinner du dig nära Örnsköldsvik kan du se på förstklassig hockey, staden är nämligen hemorten för tidigare svenska mästarna Modo Hockey. Där kan du också njuta av god mat och en fin utsikt över hamnen.

Är du nere i Sundsvall kan du testa Boda Borg, ett äventyrsland där du ska klara dig genom olika banor och pussel på tid. Det är som Fångarna på Fortet där ni kan tävla mot andra grupper eller mot klockan.