Håll dig varm under fiske- eller jaktturen

Förutom dina fiskeredskap och vapen om det är jakt som du ger dig ut på så är klädseln viktig. Beroende på vilken årstid det är så är det viktigt att hålla dig varm under fiske- eller jaktturen. Ofta så kan man vara ute en hel dag om man håller sig varm och torr.

På hösten så är det i vårt avlånga land älgjakt och det kan vara kalla mornar som man sitter på pass. Även fast elden finns där så kan det bli kyligt. Kanske det är dags att du lär dig att sticka dina egna raggsockar. Det är inte allt för avancerat och det kanske kan vara något som du pysslar med på kvällarna då man inte är ute i skog och mark. Skaffa dig det stickmönster som passar dig bäst och eftre ett par sockar så får du nog in snitsen. Se till att sticka dig några par så du kan slänga med ett par extra i ryggsäcken om du skulle råka kliva ner i ett vattendrag eller en tjärn och bli våt. Byta till torra sockar kan rädda din dag i skogen.

Även under fisketuren så är det skönt att klä sig varmt. Samtidigt så kan man inte pälsa på sig för mycket så det blir otympligt. Täckbyxor, en varm jacka, dina eget stuckna raggsockar i varma kängor kommer att göra dig gott. Se också till att du har en varm mössa där mycket av din kroppsvärme går ut. Ett par behagliga vantar eller handskar som gör det enkelt med vinterfisket. Se till så du är klädd att klara dig under den tid som du planerar att vara ute. Även här så kan du vid land göra upp en brasa som du kan koka ditt kaffe och få i dig den varma drycken för att orka med några timmar till. Om det nappar vill man ju inte åka hem i första taget.