Havsfiske

havsfiske

Att ägna sig åt fiske är för många ett stort intresse, det kan vara fråga om allt från flugfiske, bäckmete till havsfiske. Det är en sorts avkoppling fram till att det hugger, då kommer adrenalinet att skjuta i höjden tills man fått upp sin fisk. Så står man där och kastar eller meta i någon form av meditation fram till nästa hugg.

Visst fiske kräver mer förarbete än andra, havsfiske kan vara ett sådant. Har du egen båt så blir det hela lite lättare att ta sig ut och fiska, har du tänkt att skaffa en lite större båt så kanske dags att ta tag i barndomsdrömmen och plugga och ta skepparexamen, det finns inga krav att man ska ha något förarbevis av något slag om man kör mindre än 12 meter. Men det kan ändå vara bra att få vissa grundkunskaper om sjölivet om du aldrig kört en lite större båt än roddbåt.

Havet kan ge fantastiska sköna fiskeupplevelser som du kanske inte upplever vid en insjö eller efter en porlande älv, fisket i sig ter sig egentligen inte så mycket annorlunda i en sjö eller på öppet hav. Möjligtvis kan det vara olika sorters fisk man får upp på olika ställen. Det kan skilja sig på vilken typ av utrustning du använder och vilket typ av bete som är bra just där du fiskar. Du kan läsa mer om havsfiske på Sportfiskarnas sajt.