Hitta rätt produkter till jakten

Jakten innefattar lagar och regler som varje jägare behöver förhålla sig till. Det är inte bara regler om var och när du kan jaga, utan även oskrivna regler om dina kläder och lagen kring skjutvapen. Har du nyligen tagit jägarexamen och ser framemot din första jaktsäsong? Som nybörjare tar det ett tag att lära sig allting samt att det krävs en stabil ekonomi, att jaga är aldrig gratis.

Kläder

En jägare har kläder anpassade för jakten. Bearskin.se och liknande sajter fokuserar exklusivt på jaktkläder och tillbehör, kläderna är sydda och formade efter kraven som jakten ställer. Det betyder tunnare men välisolerade plagg, byxor med många fickor, hög kvalité på underställ och jackor som håller tätt mot regn och snö samtidigt som den låter kroppen andas. Du behöver också plagg som är anpassade efter den typ av jakt du tänker fokusera på. För sjöfåglar kan du behöva vattentäta stövlar och galoner, för älgpass behövs extra varma plagg så du inte fryser på grund av att du sitter still i flera timmar och för drivande jakt ska du ha lätta kläder och skor som är sköna att bära hela dagen och i terräng.

Vapen

Vapenlagarna i Sverige är strikta och att köpa vapen är inte som att beställa hem en kikare eller ett par schyssta vandringskängor. Det går att beställa vapen online men du behöver ha en vapenlicens  för den typen av skjutvapen samt en jägarexamen. Butiken som säljer vapnet kommer att göra en ansökan hos polisen som kollar att du har rätt licenser och är ostraffad. Därefter kollar butiken igenom din beställning och ser så att alla delar du vill ha faktiskt går att kombinera, annars ger de förslag på montering av andra tillbehör. Du kan läsa mer om olika typer av vapenlicenser hos Polisen.se.