Jakthunden är en viktig kompis

Som jägare så har man mest troligt en jakthund, det kan vara fråga om fågeljakt, älgjakt ja jakt där hundar utgör en viktig ingrediens för att jakten ska bli lyckad. Jakthunden är förutom med under jakten en familjemedlem som ska fungera även när det inte är jakt. Jakthunden är en viktig kompis som finns med i det vanliga livet också och det är viktigt att den tränas både för jakt och familjeliv.

Att träna in en jakthund kräver en hel del jobb, de flesta jakthundar har det i sig men behöver ändå få träna för att bli duktiga på att vara med i skogen och sköta det arbete de ska utföra. Det ska vara ett samarbete mellan jägare och hund. Beroende på vilken jakt som ska bedrivas så ser träningen olik ut från hund till hund.

Det är viktigt för en jakthund att få bra foder som gör att den kan orka med hårda pass i skogen, mat och träning är det som kan göra att du får en bra och aktiv jakthund. Tänk på att aldrig mat direkt innan hunden ska ut och arbeta i skogen, del upp ransonen under dagen i mindre portioner. Det kan också vara en fördel att ge hunden ett foder med mer fett och kolhydrater.

Det finns ett nytt foder på marknaden som kanske kan testas. Wonderboo är en helsvensk produkt och ett lufttorkat färskfoder som inte innehåller några konstigheter. Det är portionsförpackat vilket kan passa perfekt för dagar i skogen. Man tar med sig den mat som behövs för dagen och hunden kan enkelt äta ur den skål som portionslåda maten är förpackad i.

Som brukligt om man byter foder till en hund så gäller det att under en period varva med tidigare foder hunden fått så att magen hinner att anpassa sig till det nya fodret. Det ska även sägas att detta foder är för hundar upp till 15 kg så det kanske inte passar till alla hundar