Vikten av säkerhet under jakt

När du jagar finns det en mängd lagar och regler att hålla koll på. Du behöver också ha ett jaktkort och en jägarexamen för att få lov att jaga i Sverige. Säkerheten är mycket viktig för att du inte ska råka illa ut när du jagar. Du måste även ha koll på vilka djur det är säsong för att jaga, du får nämligen inte jaga när du vill.

Håll händerna fria

Harpsöe Sweden har utvecklat en säkerhetsrem som heter SGS Safety Gun Strap och den kommer hjälpa dig att ha händerna fria. Det är en tillsatsrem som kan underlätta stort när du är ute och jagar. Den ger dig dessutom en ergonomisk hållning som skyddar din rygg. Den låter dig ha händerna fria samtidigt som du enkelt kan plocka fram vapnet när det behövs. Remmen passar på de flesta vanliga vapenremmarna.

Vapensäkerhet

Det är viktigt att du vet hur du ska ta hand om ditt vapen för att det ska kunna användas säkert, du vill inte råka skjuta dig själv i foten. Du måste också förvara dina vapen utom räckhåll för obehöriga, det gör du genom att ha dem i ett godkänt vapenskåp. Du får inte heller lämna vapnen utan uppsikt när du tar dig från en plats till en annan för att jaga.